Dana. 21.12.2011. godine dobili smo ključeve prostora u Ulici Jug Bogdana 4, Banjaluka.
Ovaj prostor naše Udruženje “DJECA SVJETLOSTI” koristiće bez naknade, zajedno sa Udruzenjem „Moja Luka“ iz Banjaluke.                .
Ovim putem zahvaljujemo na razumijevanju gradonačelniku Banjaluke gospodinu  Dragoljubu Davidoviću kao i gospođi Ljiljani Radovanović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.
Oni su “imali sluha” za naše probleme i shvatili da bez prostora u kojem bi se okupljali i razvijali ne bi imali šanse za daljnji rad i opstanak..

Prostor ćemo koristiti odgovorno, kao dobri domaćini i na taj način opravdati svoj boravak u istom.
Naravno, sljeduju nam i mjesečne obaveze: plaćanje PDV-a na korištenje prostora,  struja, voda i grijanje, a sve navedene troškove snosićemo zajednički u jednakim iznosima Udruženje “Moja luka” i naše Udruženje.

Kao Udruženje koje se samofinansira, moramo se i dalje oslanjati na donatore, sve dobre ljude koji su uvijek bili naša podrška i partneri.
Ima pojedinaca koji žele da pomognu i koji shvataju da se u našem društvu nešto mora mijenjati kada je riječ o licima sa problemima iz spektra autizma.
Dokaz za to je i nekolicina koja je već obećalia pomoć u vezi sa renoviranjem prostora, nabavkom namještaja i opreme, da naša djeca kvalitetno mogu da provedu vrijeme u prostoru predviđenom za njih.
I dalje svi članovi treba da se potrude da upoznaju poduzetnike i ostale iz svoje okoline sa našim problemima i da pokušamo naći sponzore za pojedinačne režije, tako da bi nam recimo struju ili grijanje za godinu dana plaćao jedan donator .
Bilo je i nekoliko uplata donatora na naš žiro račun i ovom prilikom im još jednom veliko HVALA !
Svi oni biće naši gosti na otvaranju prostora, kad završimo sa renoviranjem, kao i istaknuti na sajtu Udruženja kao naši dobri anđeli.

Ovaj prostor biće naša polazna stanica prema cilju koji se zove DNEVNI CENTAR ZA AUTIZAM, a koji samo podrazumijeva nešto veći prostor, ulazak na budzet i stručni kadar koji bi 8 sati radio sa našom djecom i odraslima i brinuo o njima dok su roditelji ili staratelji na poslu, ili izvršavaju druge obaveze.
Ovako, oni su zarobljeni u svoja četiri zida, pogotovo majke, bez ikakve pomoći i mogućnosti da rade i svojoj djeci obezbijede bar osnovno.
Naši članovi iz okoline Banjaluke (Kotor Varoš, Čelinac, Gradiška, Laktaši i drugi) svjesni su da moramo prvo u Banjaluci napraviti dnevni centar sa stručnim kadrom, podržan finansijski, da bi vremenom i oni u manjim sredinama napravili dnevne centre koji bi odgovarali njihovim potrebama.
Zato je ovaj prostor neophodan svima nama !!!

Biće to naša baza za daljnje djelovanje, ali i mjesto gdje ćemo se okupljati, organizovati posjete stručnjaka, kao i druge aktivnosti i rad sa djecom, makar na volonterskoj osnovi.
Prostor za dnevne aktivnosti moći ćemo da koristimo svaki drugi dan, prema dogovoru sa drugim Udruženjem, a svoju kancelariju svaki dan.
Do kraja januara tačno ćemo znati kad počinje renoviranje prostora, jer je zbog praznika sve bilo usporeno.
O svemu će članovi biti obaviješteni i na ovom sajtu, a nadamo se da će naš sljedeći sastanak biti, nakon svečanog otvaranja, u našim prostorijama.

UDRUŽENJE “DJECA SVJETLOSTI