Poštovani,

U srijedu 02.04.2014. godine, u svim prijestonicama svijeta, obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Udruženje za pomoć licima sa autizmom ,,Djeca svjetlosti” iz Banjaluke tim povodom organizuje u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, u Staklencu, okupljanje i druženje članova Udruženja, tj. djece sa autizmom, njihovih roditelja, stručnjaka i mladih volontera-psihologa i pedagoga koji sa njima rade, kao i sa građanima Banjaluke, a pod motom “GLEDAJ SVIJET MOJIM OČIMA”!!!

 

Druženje će uveličati svojim prisustvom i poznata lica našeg grada, dječiji hor Vrapčići i članovi KUD “Sveti Sava” koji će zajedno sa nama dijeliti građanima promotivni materijal i plave balone, jer plava je boja autizma. Našu manifestaciju će uveličati predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, koji će našem Udruženju uručiti vrijednu računarsku opremu i didaktički materijal.

Najvažnije od svega je da ovim okupljanjem, koje je već odavno praksa na ovaj datum u svim državama, pokažemo da su i Republika Srpska i Banja Luka spremne da prigrle svoje autiste. Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu je podržao Grad Banjaluka, ustupanjem prostora za održavanje aktivnosti, Staklenca.

Pozivamo vas da u 11:00 h dođete u Muzički paviljon parka Petar Kočić – Staklenac i popratite i podržite ovaj, za nas veoma važan događaj! Takođe, pozivamo Vas i na humanitarni koncert, koji će se održati 02.04.2014. godine u prostorijama Indeksa u Studenskom centru “Nikola Tesla”. Nastupiće 4 banjalučka benda – Lady D, Klikeri, Speedfreak i Ispad. Ulaznice će se prodavati po cijenama od 3 KM i 5 KM. Sva prikupljena sredstva biće utrošena na kupovinu didaktičkih materijala za rad sa licima sa autizmom.

Srdačan pozdrav! Banja Luka, 24.3.2014. predsjednica Udruženja “Djeca svjetlosti” Mirjana Kojić