U našem Udruženju pred Novu godinu bilo je veoma živo, događaji su se smjenjivali jedan za drugim. Svakako najvažniji događaj bio je Donatorsko veče predsjednika RS Milorada Dodika “S ljubavlju hrabrim srcima” 26. 12. 2013. godine, koje je ove godine bilo posvećeno autizmu. Ovom akcijom prikupljena su sredstva, koja će biti podijeljena porodicama čiji je član registrovan kao lice iz spektra autizma.

O kojoj cifri je konhačno riječ, još ne znamo, jer će Kabinet predsjednika tu informaciju objaviti zvanično nakon praznika, tj. iza 15.01, kada sva sredstva legnu na račun. Nakon toga, sve porodice sa zvaničnog spiska, koji su Kabinetu predsjednika dostavljali centri za socijalni rad iz RS, bice pozvane da dostave svoj račun, na koji će im biti uplaćen novac.

Dakle, još jednom naglašavamo, da je naše Udruženje u ovoj akciji bilo samo posrednik između Kabineta predsjednika i porodica, ali da smo se maksimalno trudili da sarađujemo. To je od svih nas zahtijevalo dodatni angažman, mnogo priloga je snimano za TV, radio, pisane medije, zatim emisije u živo, ali uspjeli smo da sve odradimo besprijekorno. Nakon Donatorske večeri predsjednika, 27. 12. Dječiji hor “Vrapčići” održao je povodom 20 godina svoga rada, humanitarni koncert u Dvorani “Borik”, čiji je prihod takođe namijenjen djeci sa autizmom.

Time su podržali akciju predsjednika RS, a djeca iz našeg Udruženja bila su počasni gosti koncerta. Bilo je veselo i lijepo, a posebno je važno to što su djeca na koncertu bila sa svojom braćom i sestrama i tako proveli nezaboravne zajedničke trenutke. Dan nakon koncerta, u prostorijama Udruženja bila je organizovana dodjela paketića za naše korisnike.Ove godine paketiće smo dobili od Karitasa, a imali smo i goste iz Njemačke koji su željeli da lično predaju paketiće i upoznaju našu djecu.

Na kraju da napomenemo da je od 28. 12. u Udruženju zimska pauza i da počinjemo s radom od 15. 01.

Srećna Nova godina !