• – Od 2015. godine proglašeni smo za Udruzenje od javnog interesa, čime bi trebalo da proširimo naše aktivnosti na cijelu RS, što smo i izlozili Komisiji u projektu.
Nazalost,sredstva koja je za tu svrhu trebalo da budu uplaćena preko Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još čekamo.
  • Dnevni centar za odrasle sa autizmom “Djeca svjetlosti” radi punom parom, sve je već uhodano, aktivnosti svakim danom proširujemo. Imamo pet korisnika, stručne saradnike, radne terapeute i volontere, a sve pod nadzorom Centra za socijalni rad
  • U popodnevnom radu od 17 do 20 časova radi se sa tridesetoro djece, svako dijete ima svoj termin u trajanju od sat i po sedmično. Jednom mjesečno roditelji imaju termin u svojoj grupi kod psihijatra u Udruzenju. Roditelji mogu na termin dovesti i dijete, s kojim za to vrijeme rade stručni saradnici i volonteri.
  • Najnovija akcija koju je pokrenulo Udruzenje je “Čestitka” .
    Naši korisnici sa volonterima u kreativnim radionicama izrađuju čestitke, koje će naši donatori uzeti i koliko su u mogućnosti uplatiti donaciju na naš račun. To je naš način da osiguramo dodatna sredstva za rad.

admin